top of page

Pabllo-Logistics Transportator de mărfuri

Una dintre firmele de transport marfuri care va poate asigura atat transportul maritim

SC Pabllo Logistics SRL organizeaza transporturi interne si internationale de marfa in regim auto de camion complet sau grupaj. Departamentul Rutier asigura transportul de marfuri in regim de camion complet sau grupaj.

SC Pabllo Logistics SRL organizeaza transporturi interne si internationale de marfa in regim auto de camion complet sau grupaj.

Departamentul Rutier asigura transportul de marfuri in regim de camion complet sau grupaj.

Caclulator Comisionariatele vamale click aici pentru a vizita pagina

Bilanțurile financiare ale celor mai puternice companii care au ca domeniu de activitate transportul rutier de mărfuri sunt pozitive în majoritatea cazurilor, însă în multe cazuri se remarcă o încetinire a ritmului de creștere.

Generată parţial de maturizarea pieţei, încetinirea ritmului de creştere a transportatorilor rutieri de mărfuri este vizibilă în zona cifrelor de afaceri care s-au majorat, în medie, cu 15%. Cu toate acestea, majoritatea companiilor din Top 10 au raportat creşteri destul de importante ale cifrelor de afaceri. În privinţa profitului este limpede că 2015 a fost un an bun, din clasament doar Transmec şi Dunca Expediţii raportând valori mai mici decât în anul anterior.

Aquila Part Prod Com din Prahova, cea mai puternică firmă de transport rutier de mărfuri după cifra de afaceri din 2015 a avut o creştere cu 13% a acestui indicator, iar profitul său a crescut cu nu mai puţin de 31% până la 5,5 milioane de lei. Cu toate acestea, în clasamentul profiturilor, Aquila ocupă doar poziţia a opta. Al doilea mare transportator rutier român, Carrion Expedition din Cluj a înregistrat, în 2015, o cifră de afaceri de peste 550 de milioane de lei, în creştere cu nu mai puţin de 45% faţă de anul anterior. Și în domeniul profitului net, compania clujeană specializată în transportul frigorific a avut un rezultat surprinzător de bun raportând o creştere a acestui indicator de la 8,7 milioane de lei în 2014 până la 28 de milioane de lei anul trecut.

XPO Transport Solutions Romania din Arad, fosta Transcondor, ocupă locul trei în clasamentul cifrelor de afaceri. Asta în ciuda faptului că în 2015 afacerile companiei au scăzut cu 2% până la 315 milioane de lei. Interesant este că această firmă a raportat şi în 2014 şi în 2015 pierderi nete importante care au ajuns la 21,2 milioane de lei. Toate celelalte şapte companii din Top 10 al cifrelor de afaceri au înregistrat creşteri ale acestui indicator cuprinse între 9% şi 23%, cu excepţia Dunca Expediţii ale cărei afaceri s-au redus cu 8%.

În clasamentul profiturilor, locul întâi este ocupat de Transpeco Logistic&Distribution din Bucureşti, companie desprinsă din Petrom în 2007 care are ca obiect de activitate transportul produselor petroliere. Transpeco a obţinut, anul trecut, un profit net de 33,3 milioane de lei, aproape identic cu cel din 2014. Pe locurile următoare se clasează edy International Spedition - firmă care, după o perioadă dificilă a trecut de la o pierdere netă de 42,7 milioane de lei în 2014 la un profit de 31,9 milioane de lei anul trecut - Carrion Expedition, Dianthus Company şi Internaţional Lazăr Company. Din Top 10 al profiturilor, doar Transmec Ro din Cluj şi Dunca Expediţii din Timiş au înregustrat scăderi.

MaÅŸinile preferate de companiile de transport auto

Majoritatea celor peste 10.200 de vehicule comerciale vândute în primele cinci luni ale acestui an au ajuns în flotele companiilor de transport. Pe categorii, cele mai vândute maşini sunt Dacia Dokker Van, Volkswagen Crafter,Iveco Daily şi Mercedes-Benz Actros.

Se spune că piaţa vehiculelor comerciale este o oglin­dă a economiei unei ţări. Cu cât majorarea vânzărilor este mai mare, cu atât statul respectiv înregistrează o creştere economică mai puternică. Aplicând în România această teorie mai mult sau mai puţin corectă este limpede că ne aflăm pe un trend ascendent pronunţat. Asta pentru că raportul Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) care ia în calcul vânzările de maşini din primele cinci luni ale acestui an arată o creştere cu 32% a segmentului vehiculelor de transport. Dacă în perioada ianuarie – mai 2015 au fost comercializate 7.204 astfel de maşini, în aceeaşi perioadă a anului în curs vânzările au atins 9.480 de unităţi. Pe lângă aceste valori, alte câteva mii de maşini de ocazie, în special vehicule utilitare sub 3,5 tone, au fost achiziţionate de români din străinătate.

Companiile de transport din România au preferat în acest an în zona utilitarelor sub 3,5 tone maşini precum Dacia Doker Van – liderul segmentului - , Ford Ransit şi Fiat Ducato. În zona maşinilor între 3,5 tone şi 6 tone, cel mai vândut model este, în acest an, Volkswagen Crafter, urmat de Iveco Daily şi Mercedes-Benz Sprinter. De asemenea, firmele care au avut nevoie de maşini de transport între 6 şi 16 tone au preferat Iveco Daily, urmat de MAN TGL şi Iveco Eurocargo. În fine, în segmentul vehiculelor grele, liderul vânzărilor este Mercedes-Benz Actros, iar pe locurile doi şi trei se clasează Volvo FH şi DAF XF 460. Este cert că multe companii fie îşi majorează flotele, fie schimbă vehiculele aflate deja în parcul auto, iar datele APIA - estimative pentru că unele companii nu raportează datele oficiale -, demonstrează că firmele din domeniul transporturilor rutiere mizează pe un an bun.

bottom of page